Το τριτάκι μου από το Σεπτέμβριο που ξεκίνησε να μαθαίνει συστηματικά μυθολογία , στο μάθημα της ιστορίας, έχει εκδηλώσει μια λατρεία για αυτό το μάθημα. Είχε που είχε μια έφεση στα αρχαία και τα μουσεία, φέτος εκδηλώθηκε ακόμα περισσότερο η κλήση της αυτή. Έτσι προσπαθώ να βρίσκω βιβλία που να εμπλουτίζουν όσα μαθαίνει στο σχολείο. Από κοντά φυσικά και το πρωτάκι μου, το οποίο μαθαίνει και μόνο που ακούει την αδερφή της να λέει το μάθημα κι αν καμιά φορά μπερδευτεί η Κωνσταντίνα, η Ευαγγελίτσα πετάγεται και τη διορθώνει. Ζούμε μεγάλες στιγμές γενικά!
Εκτός από τα βιβλία της μυθολογίας με τα οποία μεγαλώσαμε εγώ και τα αδέρφια μου, ανακαλύπτω διαρκώς και καινούργιες εκδόσεις. Ανάμεσα σε αυτές ξεχώρισα τη σειρά Μυθολογικά παραμύθια των εκδόσεων Μεταίχμιο, αρκετοί τίτλοι από τα οποία μάλιστα έχουν μεταφραστεί και στα αγγλικά.
Αποδοσμένοι οι μύθοι με γλαφυρό τρόπο, που συναρπάζουν τους μικρούς αναγνώστες και κατάλληλοι για μικρά παιδιά, γιατί όπως και να το κάνουμε η ελληνική μυθολογία και σκληρές και άγριες εικόνες έχει και απιστίες, απάτες, δολοφονίες και προδοσίες είναι γεμάτη. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε βιβλία που δεν θα τρομάξουν ή δεν θα παραδειγματίσουν άσχημα τα παιδιά. Η συγκεκριμένη σειρά λοιπόν είναι πολύ προσεγμένη.
Σήμερα λοιπόν σας προτείνω από τη σειρά Μυθολογικά παραμύθια.
“Η Δανάη και η βροχή” με κείμενα της Καλλιόπης Κύρδη και εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου, ο γνωστός μύθος της Δανάης, που ο σκληρός πατέρας της την έκλεισε σε μπουντρούμι, αλλά ο Δίας που την είχε ερωτευτεί πέρασε μέσα από τα κάγκελα της φυλακής με τη μορφή χρυσής βροχής.
“Είμαι η Αφροδίτη” με κείμενα του Κώστα Πούλου και εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου, η Αφροδίτη μας συστήνεται ξανά και μας μιλάει για το πόσο όμορφη είναι , αλλά και για τους βασικότερους μύθους που την αφορούν.
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *