Ένας από τους λόγους που μου αρέσει πολύ το φθινόπωρο, είναι ότι βρίσκω μερικές από τις αγαπημένες μου γεύσεις παντού. Μια από αυτές είναι τα cranberries . Φρέσκα ή αποξηραμένα, σε γλυκά ή φαγητά, τα λατρεύω!
Ένα πρωί λοιπόν, που σκεφτόμουν τι να φτιάξω για απογευματινό των παιδιών, πειραματίστηκα και εμπλούτισα το κέικ πορτοκαλιού, που πάντα φτιάχνω, με cranberries.
Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό, η μυρωδιά, αλλά και η γεύση , ήταν κάτι το απίστευτο! Εξαφανίστηκε βέβαια το κέικ εν ριπή οφθαλμού, αλλά άξιζε τον κόπο.
Μοιράζομαι λοιπόν τη συνταγή μαζί σας, αν θέλετε να τη δοκιμάσετε!
Υλικά
400 γρ. αλεύρι
300 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο ή βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. χυμός πορτοκάλι
150 γρ. γάλα
4 αυγά
2 κουτ. baking powder
1 κουτ. σόδα
2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα cranberries αποξηραμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνου στους 180 βαθμούς (αέρα). Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το baking. Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από το ασπράδι και χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα. Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε μόνο τους κρόκους των αυγών έναν έναν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μετά ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, το γάλα , το αλεύρι λίγο λίγο και τέλος τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά να γίνουν όλα τα υλικά ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα cranberries και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, να πάνε παντού. Ψήνουμε για 45′- 60′, ανάλογα με το φούρνο .
Καλοφάγωτο!
Να έχουμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Σας φιλώ!