![]() |
Ένας ολόκληρος στόλος σημαιοστολίστηκε για να γιορτάσει τα τρίτα γενέθλια του Γιωργάκη μας!!! |
Μου αρέσει τόσο πολύ όταν το αυτό εδώ το μπλογκάκι γίνεται αφορμή για έμπνευση και για άλλες μανούλες! Πριν λίγες μέρες πήρα πολύ μεγάλη χαρά όταν η αγαπημένη μου φίλη Αγγελική μου ζήτησε μια συνταγή για καροτοκέικ, που είχα προσφέρει σε μια συνάντησή μας. Ήθελε να το φτιάξει για τα γενέθλια του μικρού της Γιωργάκη, που είναι αγαπημένος μας!
Η σημερινή ανάρτηση λοιπόν είναι αφιερωμένη σε αυτόν, μιας κι η φωτογραφία από τα cupcakes και την τούρτα είναι της Αγγελικής!
Μαζί σας δίνω και τη συνταγή, για να τη δοκιμάσετε κι εσείς αν θέλετε!
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1 φλ. τσαγιού καρότο χοντροτριμμένο
1 φλ. τσαγιού μήλα χοντροτριμμένα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη (εγώ βάζω καστανή)
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
3 φλ. τσαγιού αλεύρι φαρίνα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χτυπάμε λίγο το λάδι με τη ζάχαρη, κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Το βάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο ή σε θήκες για cupcakes και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45′ με μία ώρα ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαιράκι. Τα cupcakes χρειάζονται λιγότερο χρόνο, περίπου 20′, ανάλογα πάντα και με το φούρνο σας.
Για το γλάσσο τα υλικά είναι τα εξής:
2 φλ. ζάχαρη άχνη, 5 κουτ. σουπας ζεστό χυμό πορτοκαλιού , 1
κουτ. γλυκού σπορέλαιο.
κουτ. γλυκού σπορέλαιο.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να γίνει σαν
κρέμα. Αν θέλουμε να μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες από το χρώμα της αρεσκείας μας. Το απλώνουμε όταν έχει κρυώσει το κέικ, αλλά το γλάσο να είναι
λίγο ζεστό. Γαρνίρουμε με χρωματιστή ή σοκολατένια τρούφα.
κρέμα. Αν θέλουμε να μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες από το χρώμα της αρεσκείας μας. Το απλώνουμε όταν έχει κρυώσει το κέικ, αλλά το γλάσο να είναι
λίγο ζεστό. Γαρνίρουμε με χρωματιστή ή σοκολατένια τρούφα.
(Εδώ να σας πω ότι οι αρχικές συνταγές είναι από το βιβλίο της κ.Γεωργίας Κοφινά “Σαρακοστιανά”. Λόγω των παιδιών πάντα τις πειράζω λίγο. Το βιβλίο της κ. Γεωργίας θα επανεκδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες και το περιμένω πώς και πώς, μιας και οι συνταγές του είναι όλες δοκιμασμένες και πετυχημένες 100%).
Περιμένω και τις δικές σας φωτογραφίες!
Σας φιλώ!