Μπορώ να δηλώσω ευθαρσώς ότι είμαι μακαρονού! Τέλος. Μικρή ήμουν ιδιαίτερα ιδιότροπη με το φαγητό και όταν είχα επιλογή για το φαγητό, πάντα ζητούσα μακαρόνια από τη μαμά μου… Αυτό βέβαια με έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα, όμως πια δίνω κι ένα παράδειγμα, οπότε εμπλουτίζω το μενού! Αν όμως με αφήσεις μόνη μου, είμαι ικανή να τρέφομαι αποκλειστικά με μακαρόνια: μακριά, κοντά, πένες, φιογκάκι, κοφτό, κοχύλες, φούζιλι, λαζάνια, λευκά ή με χρώματα, δεν με ενδιαφέρει και πολύ! Θεωρώ ότι όταν συνδυαστούν σωστά με μια ωραία σάλτσα με λαχανικά, κρέας, θαλασσινά ή ό,τι άλλο σκεφτεί κανείς είναι από τα ωραιότερα γεύματα.
Και φυσικά, όταν έχουμε νηστεία είναι η πιο εύκολη και χορταστική λύση για κάθε πεινασμένο παιδάκι, μαμά ή μπαμπά (ή και θεία χιχι).
Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σας μια πανεύκολη σάλτσα για να συνοδέψετε την αγαπημένη σας μακαρονάδα, με άρωμα ελληνικό. Σπαγγέτι λοιπόν με σάλτσα ντομάτας και μαύρες ελιές!
Υλικά
1/2 κ. σπαγγέτι no 6
αλάτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 φρέσκιες ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
μισό πολτό ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
κόλιανδρο τριμμένο
1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκειά
10-15 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι, κομμένες κομματάκια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πολτό ντομάτας, το κόλιανδρο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό και τις ελιές και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Σερβίρουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και απολαμβάνουμε!
Υ.Γ. Για όποιον δεν νηστεύει μπορείτε να σερβίρετε με φέτα ή ανθότυρο… Μιαμ!
Εύκολη, μαμαδίστικη συνταγή για κάθε μέρα! 😉
Αν τη δοκιμάσετε, θα χαρώ να μου πείτε αν σας άρεσε! Εμείς πάντως την καταβροχθίσαμε!
Σας φιλώ!