Το καλοκαίρι ξεκίνησα να διαβάζω και έκτοτε δεν το έχω σταματήσει, μιας κι επανέρχομαι ξανά και ξανά, το βιβλίο “Μεγαλώνοντας παιδιά για την Βασιλεία του Θεού”. Είναι ένα βιβλίο το οποίο πιστεύω πως δεν είναι από αυτά που μια φορά τα διαβάζουμε, αλλά από αυτά που γίνονται σημείο αναφοράς.

Ο συγγραφέας Φίλιππος Μαμαλάκης, όντας ο ίδιος πατέρας επτά παιδιών , ταυτόχρονα ασχολείται με την ποιμαντική φροντίδα του γάμου , της οικογένειας, της παιδικής ανάπτυξης και ανατροφής, του πένθους, του θανάτου και της ποιμαντικής συμβουλευτικής. Είναι Βοηθός Καθηγητής στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τίμιου Σταυρού στη Βοστώνη.

Με έναν τρόπο , που θεωρώ χαρισματικό, καταφέρνει να συνδέσει την καθημερινότητα που όλοι οι γονείς πάνω κάτω αντιμετωπίζουμε, με την ορθόδοξη πνευματικότητα και το λόγο του Ευαγγελίου. Δείχνει πώς μπορούμε να διδάξουμε στο παιδί μας να γίνει ένας συνειδητός χριστιανός και ένας άνθρωπος χρήσιμος για τον εαυτό του, το κοινωνικό σύνολο και έτσι να δοξάσει το Θεό, με το πώς θα ανταποκριθούμε στο παιδί μας, όταν αυτό σκαρφαλώνει στο τραπέζι του φαγητού, έχει ένα ξέσπασμα στην μέση του δρόμου ή αρνείται να πάει για ύπνο.

Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν σε αυτό το βιβλίο είναι το πόσο ρεαλιστικό και προσγειωμένο είναι. Αναγνωρίζει ότι θα κάνουμε λάθος και δίνει εργαλεία για να τα διορθώσουμε έγκαιρα και προς την σωστή κατεύθυνση. Επίσης με ενθουσιάζει το ότι παίρνει κάτι που μπορεί να φαντάζει πολύ θεωρητικό, όπως πχ ένα χωρίο από την προς Ρωμαίους επιστολή και το συνταιριάζει στην καθημερινότητά μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα, που θα τους καταλάβετε κι εσείς αν αποφασίσετε να το διαβάσετε, ετοίμασα κι ένα ανάγνωσμα από το βιβλίο “Μεγαλώνοντας παιδιά για τη Βασιλεία του Θεού” στο κανάλι Youtube της Μαμάς για σπίτι. Μπορείτε να το δείτε ολόκληρο εκεί και να μου γράψετε τη γνώμη σας. Εκεί θα βρείτε και όλα τα υπόλοιπα αναγνώσματα, που έχω ανεβάσει.

Το βιβλίο “Μεγαλώνοντας παιδιά για τη Βασιλεία του Θεού” θα το βρείτε από τις Εκδόσεις Εν Πλω σε όλα τα βιβλιοπωλεία και το site των εκδόσεων.

Σας φιλώ !

1 Comment

  1. Αναστασία 5 Δεκεμβρίου, 2019 at 1:52 μμ

    Μόλις παρέλαβα το βιβλίο “Μεγαλώνοντας παιδιά για τη βασιλεία του Θεού” και ανυπομωνώ να το ξεκινήσω… Σ ευχαριστώ Κατερίνα για τις προτάσεις σου.

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *