Γενικά είμαι πολύ απαιτητική με τα βιβλία συμβουλευτικής και ειδικά για τον γάμο και την συζυγία. Θέλω να είναι κατανοητά, να είναι πρακτικά , ο συγγραφέας τους να έχει εμπειρία (κάποιου είδους) για όσα γράφει και να είναι ειλικρινής. Σημασία δεν έχει για μένα να είναι γραμμένο στο ρεύμα της εποχής ή με “σύγχρονη γλώσσα”, αλλά να προσεγγίζουν ουσιαστικά αυτά που μας απασχολούν στην καθημερινότητα με τον σύντροφό μας.

Το μυστήριο της εν Χριστώ συζυγίας

Όταν πήρα λοιπόν το βιβλίο “Το Μυστήριο της εν Χριστώ συζυγίας” στα χέρια μου, ενθουσιάστηκα. Ο συγγραφέας πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου γράφει με αληθινό νοιάξιμο για τα ζευγάρια στα οποία απευθύνεται . Μιλάει με σαφήνεια και ειλικρίνεια για τις ομορφιές και τις δυσκολίες του γάμου, χωρίς γενικότητες και περιττούς συναισθηματισμούς.

Τα περιεχόμενα του βιβλίου

Το βιβλίο είναι δομημένο σε κεφάλαια, στα οποία εξηγείται το μυστήριο του γάμου αρχικά, όπως αποτυπώνεται στην Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας. Επίσης, στα επόμενα κεφάλαια, με πολύ συστηματικό τρόπο προσεγγίζει όλα τα ποιμαντικά θέματα της έγγαμης ζωής και της συζυγίας. Στηριγμένο στην διδασκαλία της εκκλησίας απευθύνεται στα σύγχρονα θέματα του γάμου με πολύ πρακτικό και άμεσο τρόπο.

Μέσα στις γραμμές αυτού του βιβλίου βρήκα απαντήσεις σε πάρα πολλά θέματα που με απασχολούν. Ο συγγραφέας, μέσα από την πολυετή ποιμαντική του εμπειρία, δίνει απαντήσεις εύστοχες και προβληματίζει πολύ. Όταν ακόμα ήμουν αρραβωνιασμένη είχε έρθει και τότε ένα βιβλίο εξίσου εύστοχο, το οποίο με είχε καθορίσει στο πώς αντιμετώπισα πάρα πολλά θέματα στην καθημερινότητα της συζυγίας. Το ίδιο και τώρα με αυτό το βιβλίο ένιωσα ότι μπήκαν πάλι κάποια πράγματα στην θέση τους.

Πραγματικά δεν ξέρω πώς ακριβώς να περιγράψω με λόγια όλα όσα ένιωσα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο και πόσο πολύ μου άρεσε. Πιστεύω ότι αξίζει να διαβαστεί από όλα τα νέα ζευγάρια, αλλά και από όσους μετράμε ήδη πολλά χρόνια γάμου. Θα ωφελήσει και θα θέσει γόνιμους προβληματισμούς αλλά και συνειδητοποιήσεις για την συζυγία.

Μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Άθως .

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *