Η σημερινή ανάρτηση είναι γραμμένη από την Κωνσταντίνα. Για την ακρίβεια , υπαγορευμένη, γιατί “δεν έχει πολύ χρόνο να κάτσω να γράψω μαμά, θα στα πω και γράψτα εσύ”. Η ιστορία έχει ως εξής: εδώ και καιρό μου ζητούσε ένα βιβλίο με ηρωίδα κορίτσι, γιατί τα περισσότερα είχαν αγόρια. Όταν ανακάλυψα λοιπόν τους τίτλους του βιβλίου που θα σας παρουσιάσει σήμερα η Κωνσταντίνα, κατάλαβα ότι εδώ είμαστε. Πράγματι, ξετρελάθηκε και πρέπει να σας πω, ότι μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, διάβασε και τα τρία βιβλία! Γι’ αυτό σήμερα θα σας πει εκείνη τι ήταν αυτό που της άρεσε τόσο πολύ!
“Γεια σας! Σήμερα θα σας παρουσιάσω το βιβλίο της Πριγκίπισσας με τη μαύρη μάσκα. Αυτό είναι το μυστικό της πριγκίπισσας Μανόλια. Μόνο ο πιστός της μονόκερος, που έχει κι εκείνος ένα μυστικό, το ξέρει. Στην πραγματικότητα είναι ο Μαυροχαίτης, το πιστό πόνυ της πριγκίπισσας. Η Πριγκίπισσα μεταμορφώνεται μπαίνοντας στο ντουλάπι με τις σκούπες. Εκεί υπάρχει μια καταπακτή, που αλλάζει ρούχα εκεί και την οδηγεί στους κήπους του κάστρου. Το πόνυ της την περιμένει στο σημείο , που συνήθως με ένα σάλτο προσγειώνεται στην πλάτη του. 
Σήμερα αυτή η πριγκίπισσα έχει μια αποστολή : ένα τέρας βγήκε από την τρύπα της Τερατοχώρας, προσπαθώντας να φάει κατσίκες. Ο Πέτερ ο μικρός βοσκός προσπαθεί να σώσει τις κατσίκες του, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ευτυχώς που ήταν εκεί η Πριγκίπισσα και έσωσε την κατάσταση!
Η Πριγκίπισσα Μανόλια σήμερα έχει τα γενέθλιά της και θα καλέσει δώδεκα καλοντυμένες πριγκίπισσες. Όμως κάποια στιγμή το μαγικό της δαχτυλίδι έλαμψε, ήταν ο τερατοσυναγερμός για να πάει στο λιβάδι να πολεμήσει τα τέρατα. Δεν ήταν όμως η ώρα για μάχες με τέρατα, γιατί σε λίγο θα έφταναν οι καλεσμένοι της. Πρέπει να πάει στο λιβάδι αστραπή, για να πολεμήσει το τέρας. Θα προλάβει; 
Η Πριγκίπισσα τρέχει στο λιβάδι για να αντιμετωπίσει το τέρας. Στο δρόμο βλέπει τον Πέτερ και μια κατσίκα του. Όταν έφτασε στο λιβάδι, δεν είδε τέρατα, είδε λαγουδάκια. Εκατοντάδες μικρά λαγουδάκια. Ο Πέτερ έρχεται στο λιβάδι για να δει την Πριγκίπισσα να πολεμάει με τα τέρατα. Όταν έφτασε όμως είδε να δίνει φιλάκια στα τέρατα. Θα τα καταφέρει να τα νικήσει η Πριγκίπισσα αυτά τα τέρατα που ήταν μικρά και εκατοντάδες; 
Στα βιβλία αυτά μου άρεσαν  οι  περιπέτειες της Πριγκίπισσας με τη μαύρη μάσκα, γιατί είχαν πάρα πολλή δράση. Μου άρεσε επειδή η Πριγκίπισσα έκανε τόσες τέλειες φιγούρες . Το διάβασα πολύ γρήγορα, γιατί είχα μεγάλη όρεξη να μάθω τι θα συμβεί παρακάτω. Κορίτσια να πείτε στη μαμά σας να σας τα πάρει αυτά τα βιβλία!
Με αγάπη Κωνσταντίνα!” 
Μαμά βρες και τα τρία βιβλία της Πριγκίπισσας με τη μαύρη μάσκα, “Η πριγκίπισσσα με τη μαυρη μάσκα“, “Η Πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα – Το τέλειο πάρτυ” και “Η Πριγκίπισσα με τη  μαύρη μάσκα- Τα άγρια λαγουδάκια” γραμμένα από την Shannon Hale και το Dane Hale, σε εικονογράφηση LeUyen Pham, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα, στο site τους, αλλά και στα βιβλιοπωλεία.
Προμηθευτείτε βιβλία φέτος το καλοκαίρι! Τα σχολεία κλείνουν, δεν χρειάζεται να ανοίξει και η τηλεόραση! 
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *