Πλησιάζοντας προς την Καθαρή Δευτέρα αρχίζουμε τις ετοιμασίες για τη Σαρακοστή που ξεκινά. Προσπαθώ πάντα με διάφορους τρόπους να καταλαβαίνουν τα κορίτσια ότι η περίοδος αυτή έχει κάτι το ιδιαίτερο, αφού προετοιμαζόμαστε για να γιορτάσουμε τη μεγαλύτερη γιορτή, την Ανάσταση. Κι επειδή ακόμα είναι πολύ μικρές επιστρατεύω τα διάφορα έθιμα της περιόδου αυτής. Πρώτη και καλύτερη την κυρά Σαρακοστή.

![]() |
via |
Η συνταγή για την αλατοζύμη είναι πολύ εύκολη και με το πατρόν της φωτογραφίας η κατασκευή της γίνεται παιχνιδάκι και για τα παιδιά.
ΥΛΙΚΑ
Mε αυτή την ποσότητα μπορείτε να φτιάξετε δύο κυρούλες.
Αφού την σχεδιάσετε πάνω στο πατρόν, μπορείτε να κάνετε την ποδιά της και μαντήλι στο κεφάλι και με μια οδοντογλυφίδα να κάνετε ελαφριά πλουμίδια.
Μην ξεχάσετε στο σταυρό που θα βάλετε στο κεφάλι της να κάνετε μια τρύπα, ώστε να περάσετε μετά σπάγγο για να την κρεμάσετε.
Ψήνετε στους 160 με 170 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα με σαράντα λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας. Μετά αφού κρυώσει, μπορείτε να την περάσετε με βερνίκι αν θέλετε. Εγώ την είχα αφήσει χωρίς βερνίκι και διατηρήθηκε τέλεια όλη τη Σαρακοστή.
Κάθε Σάββατο πρωί τα κορίτσια κόβουν κι από ένα από ένα ποδαράκι.
Το τελευταίο ποδαράκι το κρύβουμε σε ένα ξερό σύκο το Μεγάλο Σάββατο και όποιος το βρει είναι ο τυχερός!
Δείτε εδώ και τις προτάσεις μας για παιδικά βιβλία για την Σαρακοστή!
Σας εύχομαι καλή Σαρακοστή και να περάσετε υπέροχα αυτές τις μέρες, μαζί με τους αγαπημένους σας!