Το χιόνι το λατρεύω. Δεν ξέρω γιατί τόσο πολύ ή μάλλον ξέρω, αλλά είναι από αυτά τα συναισθήματα που θέλεις τόσα πολλά λόγια για να τα εκφράσεις, που τελικά το αφήνεις… Μ’ αρέσει αυτό το λευκό, σαν ζάχαρη που πέφτει από τον ουρανό, όπως είπε σήμερα η μικρή μου. Μ’ αρέσει έτσι όπως τα καλύπτει όλα και τα ομορφαίνει. 

Σήμερα τα παιδιά δεν είχαν σχολείο και αφού ντυθήκαμε σαν τα κρεμμύδια, κατεβήκαμε να χαρούν το χιόνι. Ήταν η πρώτη φορά που έπεσε τόσο πολύ χιόνι και έκαναν σαν τα παλαβά από τη χαρά τους.  Έπεσαν στο χιόνι και έκανα αγγελάκια, παίξαμε χιονοπόλεμο  και φτιάξαμε τον ολόδικό τους χιονάνθρωπο με όλα τα κομφόρ!

Έτσι όπως τις έβλεπα να χαίρονται και να παίζουν, ένιωσα ότι βρήκα τους στόχους μου για το 2017. Δεν πολυσυμπαθώ τα μεγάλα λόγια και τις δηλώσεις, αλλά πολλές φορές όταν γράφω αυτά που σκέφτομαι, είναι σαν να δεσμεύομαι ενώπιον του εαυτού μου καταρχήν και το παλεύω περισσότερο…
Σκεφτόμουν λοιπόν, ότι χθες βράδυ που έμαθα ότι δεν θα έχουν σχολείο σήμερα, πήγα να γκρινιάξω, γιατί αυτό σήμαινε ότι ένα σημαντικό ραντεβού που είχα σήμερα, έπρεπε να αναβληθεί. Να ένας στόχος λοιπόν: Όταν η γκρίνια είναι η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό, να βρίσκω τουλάχιστον μια θετική πλευρά στο κάθετί. Λίγο “Παιχνίδι της χαράς” δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Κι όπως έπαιζαν και πετούσαν η μια στην άλλη τα χιόνια, πήγα να τους φωνάξω να προσέξουν και να μη βραχούν και να μην και να μην, αλλά κρατήθηκα. Να άλλος ένας στόχος: Να μειώσω τη χρήση του “μη”. Όλες οι προτάσεις, ακόμα κι οι πιο αρνητικές, μπορούν να διατυπωθούν με καταφατικό τρόπο! Ευκαιρία για εξάσκηση στο συντακτικό και τη γραμματική!

Και καθώς έφαγα τρεις απανωτές χιονόμπαλες μέσα στο πρόσωπο, χάρηκα τόσο πολύ με τα γέλια και τη χαρά τους, που δεν με πείραξε που ένιωσα να γίνομαι παγοκολώνα. Ακόμα ένας στόχος λοιπόν: Να θυμάμαι να γίνομαι παιδί μαζί τους πιο συχνά, γιατί αυτό είναι που με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη τελικά!

Καθώς ο ήλιος λιώνει σιγά σιγά τα χιόνια, ένας ακόμα στόχος γεννιέται: Να μην ξεχνάω να χαίρομαι κάθε λεπτό χαράς, γιατί πίσω δεν θα ξαναγυρίσει και όσο πιο πολύ το έχω ζήσει, τόση περισσότερη δύναμη θα έχω για εκείνα τα λεπτά, με τη λιγότερη χαρά…
Νομίζω ότι τώρα μπορώ να πω με μια φράση γιατί λατρεύω το χιόνι: 
Με κάνει ευτυχισμένη!
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *