Δυο βιβλία θα σας παρουσιάσω σήμερα, που τον τελευταίο μήνα είναι από τα αγαπημένα μας. Φυσικά έχουν να κάνουν με την αλφαβήτα και τη γραμματική, αφού είμαστε ακόμα πολύ ενθουσιασμένοι με τη νέα σχολική χρονιά!

Τι γίνεται όταν μια μαμά μαζεύει παιδιά κι ανήψια και μπαίνουν στην κουζίνα; Αλεύρι, ζάχαρη κι αυγά, φαντασία και πολύ κέφι, μπαίνουν όλα σε δράση και αρχίζει το παιχνίδι.”Μαγειρεύοντας την άλφαβήτα” λοιπόν!
 Κάθε κουλούρι που φτιάχνουν είναι κι ένα γράμμα, που γίνεται λέξεις, εικόνες, αναμνήσεις, παιχνίδι.

 Με μικρά ευφάνταστα ποιηματάκια η Μαρία Βιγγοπούλου – Χύτα καταφέρνει να εντυπώσει στο μικρό αναγνώστη το κάθε γραμματάκι της αλφαβήτας, ενώ η υπέροχη (και πάλι) εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά, ζωντανεύει το βιβλίο.

 Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν όμορφες δραστηριότες, αλλά και αυτοκόλλητα, για ακόμα περισσότερη διασκέδαση!

 Το συγκεκριμένο βιβλίο το λατρεύει η Ευαγγελίτσα, η οποία όταν διαβάζει η Κωνσταντίνα, το παίρνει, έρχεται και κάθεται δίπλα της και διαβάζει κι εκείνη… 

Και τι κάνουμε γι’ αυτήν την περίεργη, στριμμένη μερικές φορές κοπέλα, αυτήν που όλοι την συναντάμε συνεχώς; Άλλοι την προσπερνούν, άλλοι την τρέμουν, άλλοι απλά την κάνουν φίλη τους! Για ποια λέω; Μα για τη Γραμματική!
Κι επειδή δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις και να κάνεις φίλους, από το παιχνίδι, “Παίζουμε με την Γραμματική” και η μάθηση γίνεται παιχνιδάκι! 
Με πολύ όμορφο τρόπο, μέσα από εικόνες, παιχνίδια σε κάθε σελίδα, ιστορικές αναδρομές, μικρά ποιηματάκια και χιούμορ, η Μυρσίνη Βιγγοπούλου καταφέρνει εξοικειώσει τα παιδιά με τα γραμματικά φαινόμενα.
Η εικονογράφηση της Τέτης Σώλου, κάνει ακόμα πιο παραστατικά όλο το βιβλίο. Και για ακόμα περισσότερο παιχνίδι, στο τέλος του βιβλίου υπάρχει επιτραπέζιο παιχνίδι! 
Σας φιλώ! 

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *