Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μας το πολύ όμορφο παιδικό βιβλίο “Προσευχή είναι”, από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά.

Προσευχή είναι
Εκδόσεις Άθως Παιδικά
Προσευχή είναι
Εκδόσεις Άθως παιδικά
Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για την προσευχή

Είναι ένα βιβλίο που με λίγα λόγια και πολύ όμορφη εικονογράφηση μιλά για την προσευχή, απευθυνόμενο στα παιδιά. Το θέμα της προσευχής είναι από τα πιο βασικά , αλλά και τα πιο δύσκολα θέματα στη ζωή του πιστού. Όσο νωρίτερα μπουν οι βάσεις για να μάθουν τα παιδιά να προσεύχονται, τόσο πιο εύκολα γίνεται αυτή ανάγκη και βίωμα για το παιδί. Η σημασία της προσευχής είναι ζωτικής σημασίας για τον πιστό . Η δύναμή της τεράστια. Όλα αυτά είναι σίγουρα βαθιές έννοιες, αλλά συνήθως όσο πιο νωρίς τις εξηγούμε στα παιδιά, τόσο πιο εύκολα τις καταλαβαίνουν.

Όλη η ζωή μας προσευχή

Η προσευχή σίγουρα είναι ένα προσωπικό βίωμα, που δύσκολα μπορεί να το εξηγήσει κανείς με λόγια. Μόνο να το περιγράψει μπορεί, την ωφέλεια για την ψυχή μας και την σημασία για την ζωή μας. Όμως ακόμα κι αυτά είναι απαραίτητο να τα συζητήσουμε με τα παιδιά. Η προσευχή δεν είναι κάτι που το κάνουμε μια στιγμή στην ημέρα και ύστερα το ξεχνάμε. Ανά πάσα στιγμή προσευχόμαστε. Ακόμα και οι πράξεις μας μπορεί να είναι προσευχές στο Θεό, ακόμα και οι σκέψεις μας.

Στο βιβλίο “Προσευχή Είναι” η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη εξηγεί με απλές κουβέντες ακριβώς αυτό. Ότι δηλαδή προσευχή μπορεί να γίνει όλη η ζωή μας. Και να κατευθύνεται ως θυμίαμα ενώπιον του Θεού, κάθε στιγμή.

προσευχή είναι Άθως Παιδικά
Προσευχή είναι
Εκδόσεις Άθως Παιδικά

Το βιβλίο συνοδεύεται από την πολύ όμορφη εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Ζαφείρη. Μέσα από τις τρυφερές ζωγραφιές ζωντανεύουν τα νοήματα του συγγραφέα και γίνονται ακόμα πιο κατανοητά και εύληπτα, ακόμα κι από τα πιο μικρά παιδιά.

Το βιβλίο “Προσευχή είναι” των εκδόσεων Άθως παιδικά, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αφορμή συζήτησης και με μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού. Γενικά πιστεύω πως τέτοια βιβλία δεν έχουν ηλικία , ακριβώς λόγω του θέματός τους, που δεν έχει περιορισμό στην ηλικία.

Προσευχή είναι
Εκδόσεις Άθως Παιδικά

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο “Προσευχή είναι” από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και στο site των εκδόσεων. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *