Το ερώτημα “τι θα φάμε σήμερα” φέτος το καλοκαίρι με έχει ταλαιπωρήσει αρκετά. Ο χρόνος για το μαγείρεμα συνήθως είναι ελάχιστος και η φαντασία μου λίγο στα τάρταρα, μαζί με το καλοκαίρι , που γενικά χαλαρώνω και βαριέμαι την πολλή κουζίνα. Δεν απελπίζομαι, φάση είναι, μωρό γέννησα και όλα τα σχετικά, αλλά το ερώτημα παραμένει. Ψάχνω λοιπόν διαρκώς συνταγές που να μην χρειάζονται πάνω από μια ώρα μάξιμουμ (προετοιμασία και ψήσιμο μαζί), να έχουν εύκολη εκτέλεση και απλά υλικά (γιατί έχουμε αρχίσει δεσποινιδίστικες παραξενιές, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).
Η συνταγή που θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας προέκυψε μια μέρα που δεν είχα βγάλει να ξεπαγώσει το κρέας, ξυπνήσαμε αργά και προτίμησα να περάσουμε το πρωινό με κατασκευές, αντί να κάνω πάλι τα ίδια και τα ίδια (δουλειές) κι επίσης (παράδοξο) δεν είχα όρεξη για ζυμαρικό. Την ομελέτα φούρνου παλιότερα την έφτιαχνα πολύ συχνά, αλλά την είχα ξεχάσει. Αν βρίσκεστε στην ίδια ή παρόμοια φάση με μένα , η ομελετίτσα αυτή θα σας λύσει τα χέρια.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται.

ΥΛΙΚΑ 
(για 6 μερίδες)

8 αυγά
250 γρ. τριμένο ρεγκάτο (ή κεφαλοτύρι)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε φετούλες
1 μικρή πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
μισό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
ρίγανη τριμμένη (περ. 1 κ.γλ.)
αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα τα αυγά , μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο , το αλατι, το πιπέρι , τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, για να ενωθούν τα υλικά.
Κόβουμε τη ντομάτα, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Λαδώνουμε με δυο τρεις σταγόνες λάδι το εσωτερικό ενός πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα στο μείγμα τις φέτες από τα λαχανικά μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου (αέρας) για περίπου 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι έχει ροδίσει η ομελέτα και έχει ψηθεί και από κάτω. Τη θερμοκρασία και το χρόνο τα ελέγχουμε πάντοτε ανάλογα και με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.

Έτοιμη!
Καλή όρεξη!
Σας φιλώ!

2 Comments

  1. Maria - Stunning Mommying 22 Αυγούστου, 2018 at 7:05 μμ

    Απλή κι ωραία!
    Σ'ευχαριστούμε για τη συνταγή, πλάκα – πλάκα έχω κάποια αυγά στο ψυγείο που πρέπει να καταναλώσουμε γιατί θα χαλάσουν όπου να'ναι… Μου έδωσες ιδέα για τις προσεχείς ημέρες!
    Καλή σου συνέχεια!

    Reply
  2. Zina Z 23 Αυγούστου, 2018 at 11:38 πμ

    αγαπημένο φαγητό που απλά μου λύνει τα χερια!

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *