Καλοκαίρι χωρίς παγωτό γίνεται; Και βέβαια όχι! Όμως επειδή η σωστή διατροφή δεν κάνει διακοπές, ψάχνω διαρκώς να βρω όσο πιο υγιεινές λύσεις γίνεται, αλλά με αποτέλεσμα που να θυμίζει ότι τρώμε παγωτό και όχι απλά παγωμένο ρόφημα…
Αυτό λοιπόν το σορμπέ ροδάκινο, τα έχει όλα! Έχει μέσα ολόκληρο το φρούτο, ενώ η ποσότητα του ζαχαρούχου είναι πολύ μικρή. Και μάλιστα είναι σπιτικό, φτιαγμένο από εμάς , με υλικά πολύ απλά .
Το συγκεκριμένο σορμπέ ροδάκινο, εκτός από εξαιρετικά δροσερό, είναι και πάρα πολύ ελαφρύ, για γλυκειά απόλαυση χωρίς πολλές τύψεις. Όσο για την υφή και τη γεύση, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα έτοιμα! Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν!
Εμείς το αγαπήσαμε οικογενειακώς και για τη γεύση του, αλλά και για το πόσο γρήγορα γίνεται!
Πάμε να δούμε πώς το φτιάχνουμε.
Υλικά
500 γρ. ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια και κατεψυγμένα
80 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 κάψουλες βανίλια ή 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατάψυξη τα ροδάκινα κομμένα σε κομματάκια, να παγώσουν από την προηγούμενη ημέρα.
Τα αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ, μαζί  με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Τα χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει μια λεία και παχύρρευστη κρέμα.
Βάζουμε σε ένα παγωτοδοχείο το σορμπέ και το αφήνουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες.
Καλό είναι πριν το σερβίρουμε, να το αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 5 λεπτά.
Έτοιμο!
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ροδάκινο και με κάποιο άλλο φρούτο.
Καλή απόλαυση!
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *