
Είναι πέρκα στο φούρνο, με σάλτσα μουστάρδας και θυμάρι. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο νόστιμο είναι αυτό το φαγητό, μπορώ όμως να σας προτρέψω να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Θα με θυμηθείτε!
Η γεύση είναι απίθανη κι επίσης, κάτι που μου έκανε πολλή εντύπωση, δεν μύριζε καθόλου η χαρακτηριστική μυρωδιά ψαριού. Φανταστικό!
Τι θα χρειαστείτε:
– Φιλέτο ψαριού (πέρκα ή μπακαλιάρο)
-2 κουτ. σουπ. μουστάρδα
– 1 ζωμό λαχανικών
-1 ποτήρι ζεστό νερό
-2 λεμόνια
-θυμάρι
-ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε κι από τις δυο πλευρές. Διαλύουμε το ζωμό και τη μουστάρδα μέσα στο ζεστό νερό και περιχύνουμε το ψάρι. Στίβουμε και τα λεμόνια ρίχνουμε το χυμό στα ψαράκια. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Μην φοβηθείτε να έχει πολύ ζουμάκι, γιατί θέλουμε να έχει σάλτσα αρκετή για το σερβίρισμα! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς (αέρα). Το τελευταίο τέταρτο γυρίζουμε πλευρά τα ψάρια, για να πάρουν χρώμα κι από τις δυο μεριές. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή και ρύζι.
Περιμένω τα σχόλιά σας!!
Σας φιλώ!