Στην Ανάληψη ο Χριστός έδωσε στους μαθητές Του την εντολή να κηρύξουν το μήνυμα της Ανάστασης σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά και σε διάφορες στιγμές της επίγειας δράσης Του είχε πει πως δεν ήρθε μόνο για του Ιουδαίους, αλλά και για τους εθνικούς, τους ειδωλολάτρες δηλαδή, τους ξένους. Μόνο αν καταλάβουμε τι ήταν οι “εθνικοί” για τους Ιουδαίους, μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο σημαντική ήταν αυτή η εντολή. Οι εθνικοί λοιπόν ήταν οι ξένοι λαοί, που δεν πίστευαν στον αληθινό Θεό και δεν ήταν Εβραίοι. Θεωρούνταν κατώτεροι και μολυσμένοι από τους Ιουδαίους. Και όμως βλέπουμε πως ο Χριστός δίνει εντολή να διαδοθεί το ευαγγέλιο πέρα από τα σύνορα της Ιουδαίας. Ο Απόστολος Παύλος, απόστολος των εθνών όπως ονομάστηκε, έκανε τα πάντα για να ευαγγελιστούν τα έθνη. Δεν δίστασε ακόμα και να συγκρουστεί για τον λόγο αυτόν. Γι’ αυτό και ονομάστηκε Απόστολος των Εθνών.

Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών – Εκδόσεις Άθως Εφηβικά

Η ζωή και η δράση του Αποστόλου Παύλου έχουν τρομερό ενδιαφέρον . Μπορεί κανείς να πει πως ήταν μια διαρκής περιπέτεια. Διώξεις, φυλακίσεις, βασανισμοί, επικίνδυνα ταξίδια, ναυάγια, ασθένειες, αλλά πάνω από όλα ένθερμο και άφοβο κήρυγμα του ευαγγελίου, όπου κι αν βρέθηκε, χαρακτηρίζουν κάθε στιγμή της ζωής του. Πληροφορίες για την ζωή του διαβάζουμε κυρίως στις Πράξεις των Αποστόλων, αλλά τις αντλούμε και μέσα από τις δεκατρείς επιστολές του.

Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών – Εκδόσεις Άθως Εφηβικά
Η σημασία της ζωής και του κηρύγματός του για εμάς

Η αξία του κηρύγματός του είναι πολύ σημαντική για την ζωή μας. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να τα γνωρίζουμε και να τα μελετάμε διαρκώ. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά και τους εφήβους μας. Πώς αλλιώς θα μπορέσουν να κατανοήσουν όλα αυτά που προσπαθούμε να τους πούμε για την πίστη μας, αν δεν γνωρίζουν τι έχει κάνει και τι έχει πει; Η βάση φυσικά είναι η ίδια η Καινή Διαθήκη, μα τα βιβλία που μιλούν συνολικά και συγκεντρωτικά για την ζωή του, είναι πάρα πολύ χρήσιμα και βοηθητικά.

Το βιβλίο “Παύλος ο Απόστολος των Εθνών” είναι ένα τέτοιο βιβλίο και μπορώ να πω πως είναι από τα πιο καλογραμμένα και προσεγμένα. Εκτός από την ζωή , τις περιοδείες και την δράση του Αποστόλου Παύλου, στο βιβλίο ακολουθούμε ένα οδοιπορικό σε όλες τις περιοχές που κήρυξε και που ίδρυσε εκκλησίες. Κάποιες από αυτές υπάρχουν μέχρι και σήμερα, ενώ άλλες καταστράφηκαν και μόνο τα ερείπιά τους θυμίζουν τι υπήρξαν κάποτε. Όμως το έργο του Αποστόλου Παύλου και οι καρποί του έχουν μείνει αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων. Γιατί ακριβώς “η δόξα αυτού του κόσμου έρχεται και παρέρχεται , ο λόγος όμως του Κυρίου δεν θα παρέλθει ποτέ!”.

Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών – Εκδόσεις Άθως Εφηβικά

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι με πανέμορφες αγιογραφίες της Ιεράς Μονής Κύκκου από τον Βίο του Αποστόλου Παύλου. Στο οδοιπορικό στις περιοχές όπου κήρυξε ο Απόστολος Παύλος βρίσκουμε εικόνες και χάρτες από τα μέρη αυτά, ταξιδεύοντας έτσι νοητά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Το βιβλίο είναι από τα πολύ αξιόλογα του είδους του και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Και για τους εφήβους σας, αλλά και για εσάς! Βρείτε το από τις εκδόσεις Άθως Εφηβικά στο eshop των εκδόσεων, αλλά και στα κατά τόπους βιβλιοπωλεία.

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *