Είναι κάποια μέρη που για μένα είναι μαγικά. Που ονειρεύομαι πως κάποια μέρα θα τα επισκεφθώ και θα θαυμάσω από κοντά τις ομορφιές τους. Ένα από αυτά είναι και οι καταρράκτες του Νιαγάρα.
Όταν λοιπόν βρήκα το βιβλίο “Πίσω από τους Καταρράκτες” με υπόθεση που εκτυλίσσεται σε αυτό το ονειρικό για μένα τόπο, έπρεπε να το διαβάσω.
Το διάβασα λοιπόν, σε μια μέρα. Ήταν μια μέρα πολύ δύσκολη, που αναγκαστικά έπρεπε να μείνω στο κρεβάτι (εξαιρετικά σπάνιο για μένα, που όποτε συμβαίνει συνήθως καταφεύγω στα βιβλία για να μην τρελαθώ από την απραξία). Όμως το βιβλίο αυτό με καθήλωσε και ειλικρινά δεν μπορούσα να σταματήσω το διάβασμα.
Είναι βιβλίο “βαρύ”, γιατί ζεις μαζί με μια κοπέλα και την οικογένειά της για μια περίοδο σχεδόν 25 χρόνων. Βιώνεις τις αγωνίες, τις ταραχές, την προδοσία ή την υποτιθέμενη τέλος πάντων. Ακούς τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της, αλλά και των παιδιών της αργότερα. Ίσως την κρίνεις κιόλας, ίσως πεις μα καλά τι μάνα ήταν αυτή; Αλλά είναι ένα βιβλίο αληθινό, πέρα για πέρα, γιατί δεν παρουσιάζει τίποτα εξωραισμενο, αλλά όλα όπως είναι στην αληθινή ζωή.
Η Αρία μένει χήρα την πρώτη νύχτα του γάμου της στο γαμήλιο ταξίδι της, στο μαγευτικό τοπίο των καταρρακτών του Νιαγάρα. Επτά μέρες πέρασαν μέχρι να βρεθεί το πτώμα του αυτόχειρα συζύγου της και αυτές οι μέρες έγιναν αφορμή να την γνωρίσει και να την ερωτευτεί ένας νεαρός δικηγόρος. Τη διεκδίκησε, ερωτεύτηκαν , παντρεύτηκαν. Αλλά η ζωή δεν τελειώνει όπως οι ταινίες στην ημέρα του γάμου. Τότε μόνο ξεκινάει! Ζούμε κι εμείς από κοντά τη ζωή του ζευγαριού με όλες τις χαρές, αλλά και τις πίκρες, που πολλές φορές μοιάζουν να είναι περισσότερες. Άραγε υπάρχει κατάρα στη ζωή ενός ανθρώπου; Ή όλα είναι θέμα επιλογών; Τουλάχιστον εγώ έμεινα με αυτόν τον προβληματισμό ολοκληρώνοντας το βιβλίο.
Εσείς μπορεί να μην το τελειώσετε σε μια μέρα, αλλά σας προτείνω να το διαβάσετε και δεν θα το μετανιώσετε!
Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, αλλά και στο site των εκδόσεων.
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *