Αγαπημένο παραμύθι “Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος”, αλλά εξίσου αγαπημένη είναι η εκδοχή του που έφτασε στην βιβλιοθήκη μας από τον Ευγένιο Τριβιζά.
Έχουμε διαβάσει και δει πάρα πολλές εκδοχές του παραμυθιού και μπορώ να πω ότι και αυτή μου άρεσε πολύ. Στα κορίτσια αρέσει πολύ έτσι κι αλλιώς ο Τριβιζάς, οπότε μείναμε όλοι ευχαριστημένοι!
Η πριγκίπισσα Φλουρένια σε αντίθεση με τις παραδοσιακές  ηρωίδες πριγκίπισσες, αποτινάσσει τα βασιλικά της προνόμια και επιλέγει να αυτοδιαχειρισθεί την ευτυχία της με απρόσμενο τρόπο. Στην αντίπερα όχθη  ένα καταφρονεμένο βατραχάκι ζητάει να γίνει αποδεκτό για αυτό που είναι, όχι για αυτό που φαίνεται. Πόσο πιο υπέροχη γίνεται η ζωή, όταν οι δύο ήρωες,αποδρώντας από τον λαβύρινθο των αντιθέσεων, πραγματώνουν την ανατροπή, δείχνοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ορίζει την ευτυχία του, που πολλές φορές δεν τον περιμένει σε κάποιο μεγαλόπρεπο παλάτι, αλλά κυλάει σ’ ένα γάργαρο ρυάκι δίπλα του.
Μια αξιόλογη προσθήκη στην παιδική βιβλιοθήκη από την πένα του Ευγένιου Τριβιζά, με εικονογράφηση που θα σας ενθουσιάσει με την ζωντάνια και τα χρώματά της! Σας το προτείνω!
Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Διόπτρα , αλλά και στο site των εκδόσεων.
Καλή ανάγνωση!
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *