Είναι κάποια φαγητά πολύ απλά και γρήγορα, που λες σιγά τώρα, πόση δυσκολία μπορεί να έχουν για παράδειγμα τα μπιφτέκια; Ή τα ρεβύθια; Ή το ψητό κοτόπουλο; Κι όμως, είναι κάποιες λεπτομέρειες σε αυτά τα απλά φαγητά, που αν δεν τις προσέξεις , το φαγητό θα γίνει άνοστο και στεγνό. Για μένα το φαγητό είναι μια πράξη αγάπης και προσπαθώ και τα πιο απλά να είναι νόστιμα και καλομαγειρεμένα. 

Τα μπιφτέκια λοιπόν, επί πολλά χρόνια αφότου παντρεύτηκα προσπαθούσα να τα κάνω να γίνονται ζουμερά και αφράτα. Είχα πολλές αποτυχίες και για ένα διάστημα είχα απογοητευτεί ότι δεν θα τα πετύχαινα ποτέ. Δεν τα παράτησα όμως και όπου πήγαινα και δοκίμαζα ζουμερό μπιφτέκι, ρωτούσα τα συστατικά και μετά τα δοκίμαζα. Μετά από πολλές δοκιμές νομίζω πως έχω καταλήξει στην καλύτερη συνταγή για να γίνονται πεντανόστιμα, αφράτα και ζουμερά τα μπιφτέκια! Και αφού την έχουμε πια δοκιμάσει άπειρες φορές, με τα μπιφτεκάκια να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, κατάφερα επιτέλους να κρατήσω στην άκρη μερικά για να βγάλω και δυο φωτογραφίες και να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή. Θα μου πείτε, πολυλογία για τα μπιφτέκια, αλλά άμα τα δοκιμάσετε, θα καταλάβετε γιατί!

Εκτός του ότι γίνονται πεντανόστιμα (όπως ξανάπα νομίζω…) είναι και πολύ γρήγορα στην παρασκευή τους, καθώς χρειάζονται ελάχιστο χρόνο να ετοιμαστούν και να ψηθούν, οπότε το φετινό καλοκαίρι τα έχω τιμήσει ουκ ολίγες φορές.
Πάμε λοιπόν να δούμε  πώς γίνονται!

ΥΛΙΚΑ 
(για 5-6 άτομα)
650 – 700 γρ. κιμάς μοσχορίσιος (σχετικά άπαχος)
1 φλ.τσαγιού νιφάδες βρώμης (δεν χρειάζονται άλεσμα)
1 ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι μέτριο τριμμένο στον τρίφτη
3 -4 κουτ. σούπας λάδι
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
πιπέρι
1 1/2 κ. γλ. πάπρικα γλυκειά
1 1/2 κ. γλ. ρίγανη ξερή
1 1/2 κ. γλ. δυόσμος ξερός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ζυμώνουμε τον κιμά για αρκετή ώρα, μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά όλα τα υλικά. 
Προαιρετικά και αν έχουμε το χρόνο, αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για μισή με μία ώρα, σε σκεπασμένο δοχείο.
Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια, σε όποιο μέγεθος θέλουμε. 
Ψήνουμε στο γκριλ του στη μεσαία σκάλα , ανάλογα με το μέγεθος των μπιφτεκιών. Αν είναι μεγάλα για 15′ από την μια πλευρά και αφού τα γυρίσουμε για 4′ από την άλλη πλευρά. Αν είναι μικρότερα (σαν κεφτεδάκια) ψήνουμε 10′ και 4′ λεπτά αντίστοιχα. 
Έτοιμα!
Εμείς πολύ συχνά ψήνουμε και πίτες, φτιάχνουμε μια ελαφριά σως γιαουρτιού , κόβουμε αγγούρι και ντομάτα και κάνουμε τα ωραιότερα σπιτικά τυλιχτά! Ό,τι πρέπει για ένα διαφορετικό γεύμα, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά! 

Αν τα δοκιμάσετε, θα χαρώ να μου πείτε πώς σας φάνηκαν!
Σας φιλώ!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Zina Z Αύγουστος 28, 2018 στις 11:53 πμ

    Α! βαζεις και κολοκυθάκι; αχα…θα τα δοκιμασω άμεσα!

  2. Agathi Σεπτέμβριος 17, 2018 στις 9:45 πμ

    Μόλις τα έφτιαξα Κατερίνα μου!!! Είναι σούπερ!!! Από τα υλικά μόνο δυόσμο δεν είχα!! Όλα τα άλλα ίδια! Ευχαριστώ!!! Αυτή θα κάνω από δω και πέρα!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *