Εδώ και λίγο καιρό έχω ανακαλύψει από μια σειρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τίτλο “Η πρώτη μου λογοτεχνία” και δεν είναι άλλο από διασκευασμένα για παιδιά κλασσικά κι αγαπημένα διαμάντια της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Είναι πραγματικά πάρα πολύ αξιόλογη σειρά, γιατί εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της λογοτεχνίας και σίγουρα εξάπτει την περιέργειά τους να διαβάσουν και όλο το βιβλίο αργότερα.

Πριν λίγες μέρες ήρθε στα χέρια μας “Η μαύρη τουλίπα” του Αλεξάνδρου Δουμά. Ομολογώ ότι δεν το έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο, δεν ξέρω πώς μου έχει ξεφύγει, μιας και αγαπώ τον Δουμά. Έτσι με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό από όλους μας (δικό μου γιατί ανακάλυψα ένα ακόμα βιβλίο για τη λίστα μου και των κορίτσιων γιατί η εικονογράφηση τις ξετρέλανε) το διαβάσαμε αμέσως! Και φυσικά οι προσδοκίες μας επιβεβαιώθηκαν. Η εξαιρετική πλοκή του Δουμά σε καθηλώνει, ακόμα κι αν πρόκειται για μια παιδική διασκευή.

Ένας καλόκαρδος κι ευγενικός νεαρός, ο Κορνήλιος, που ζει στην Ολλανδία και είναι ανθοκόμος, αποφασίζει να ανακαλύψει το μυστικό για την καλλιέργεια της Μαύρης Τουλίπας. Μέρες και νύχτες κάνει πειράματα στο εργαστήριό του , ενώ ο μοχθηρός γείτονάς του τον κατασκοπεύει. Μια μέρα, εξαιτίας μιας παρεξήγησης, ο αγαθός Κορνήλιος κατηγορείται για προδοσία και οδηγείται στη φυλακή. Εκεί γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα, τη Ρόζα , η οποία είναι κόρη του δεσμοφύλακα.

Θα καταφέρει άραγε ο Κορνήλιος να αθωωθεί; Και θα μπορέσει άραγε να ανθίσει η μαύρη τουλίπα;
Μια υπέροχη ιστορία με την υπογραφή του αξεπέραστου πραγματικά, Αλέξανδρου Δουμά, σε διασκευή της Τζέμης Τασάκου και με την εικονογράφηση της Γεωργίας Στύλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Αξίζει να το προσθέσετε στην παιδική βιβλιοθήκη σας!

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *