1821 – 2021 : 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Καθώς βλέπω πως με άλλον τρόπο δεν θα γιορτάσουμε φέτος, ας επενδύσουμε στον μεγαλύτερο μας σύμμαχο : τα βιβλία. Μερικές βιβλιοπροτάσεις.

Σταδιακά θα σας δείξω όλα τα βιβλία που έχω για την Ελληνική Επανάσταση. Με κάποια από αυτά μεγάλωσα κι εγώ, άλλα είναι καινούργια, μα τα ξεχώρισα για την ποιότητά τους.

Σήμερα σας προτείνω τρία βιβλία από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά.

Ζωγραφίζω και Γνωρίζω τους Ήρωες του 1821

Ζωγραφίζω και Γνωρίζω τους Ήρωες του 1821 α’ και β’ τεύχος – της Κωνσταντίνας Ζηκουλη-Τακοπουλου

Σε εικονογράφηση των Αγγελική Δελεχά καί Σπύρου Ανδρεάτου.
Εξαιρετική έκδοση, καλογραμμένα και ιστορικά τεκμηριωμένα κείμενα και πολύ όμορφη εικονογράφηση, με δραστηριότητες. Περιέχει πληροφορίες σε γνωστούς, αλλά και λιγότερο γνωστούς Ήρωες της Επανάστασης. Ιδιαίτερα ξεχώρισα τις γυναικείες μορφές που προβάλλονται, πολλές από τις οποίες ομολογώ ότι δεν γνώριζα ούτε κι εγώ. Τα κορίτσια εντυπωσιάστηκαν και ενθουσιάστηκαν.

Ζωγραφίζω και Γνωρίζω τους Ήρωες του 1821

Ελλάδα μας Ηρώων Μητέρα – της Κωνσταντίνας Ζηκουλη – Τακοπουλου


Τα μικροί παιδιά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, θα ταξιδέψουν μέσα στον χρόνο από την Άλωση ως τα σήμερα και θα γνωρίσουν από κοντά τους γενναίους του Γένους που αγωνίστηκαν για τον Σταυρό και την Ελευθερία. Η έκδοση περιλαμβάνει κείμενα τόσο σε πεζό όσο και σε έμμετρο λόγο και είναι κατάλληλη και για διοργάνωση γιορτής στο σχολείο ή και το κατηχητικό.

Και τα δύο είναι για παιδιά Δημοτικού από 7 χρονών και πάνω.
Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *